Завршни испит и предстојеће активности

17.јун 2018.године, Обавештење за родитеље и ученике

Званични сајт Репубичке уписне комисије ( РУК)за упис ученика у средње школе путем кога ће ученици, родитељи и сви остали заинтересовани моћи да провере све до сада унете податке (из централне базе података РУК) као и остале пратеће статистичке податке везане за упис ученика у средње школе је од данас доступан свима на адреси:

www.upis.mpn.gov.rs

Подаци о ученицима, као и сви остали подаци везани за упис ученика у средње школе, приказани су у складу са свим важећим прописима и законима о заштити личних података. У картици о ученику не приказују се лични подаци (име, презиме, име родитеља, датум и место рођења, ЈМБГ) већ само подаци о унетим оценама и тренутном броју бодова које је централни програм РУК израчунао на основу унетих оцена.

Одељак- Основне школе, садржи информације о постигнућима ученика школе на завршном испиту.

Одељак- Средње школе, кроз претрагу по:
Окрузима (Град Београд),
Подручје рада (нпр. Гимназије)
Општина (нпр. Нови Београд)…
приказује тренутно податке из Конкурса, о расположивим образовним профилима, квоти- тј. броју расположивих места, а у наредном периоду заузета и слободна места, како упис буде текао.
 

********************************************************************************************

14.јун 2018.године, Обавештење за родитеље и ученике

Извод из Календара испитних и уписних активности у наредном периоду:

У данима када се полаже завршни испит ученици долазе у школу, најкасније 45 минута пре почетка испита, доносе ђачку књижицу са овереном сликом и уписаном јединственом уписном шифром.

Ближе инструкције о току испита и дозвољеном прибору који са собом могу понети ученици и родитељи су већ добили од одељењског старешине.

Свим ученицима желимо пуно успеха на завршном испиту и упис у жељене школе.

Очекује се да у недељу, 17.јуна 2018. буде подигнут званични сајт МПНТР– www.upis.mpn.gov.rs – за упис у средње школе за школску 2018/2019 годину (тренутно су видљиви подаци из предходне школске године). Приступ подацима о ученику, родитељима и ученицима биће омогућен одмах по подизању сајта. Приступа се уношењем јединствене уписне шифре ученика у поље предвиђено за то, а притиском на таб “Прикажи“ биће приказани подаци о ученику у скаду са Законом о заштити података о личности.

Потребно је да родитељи и ученици редовно проверавају приказане податке, који ће се након сваке наредне фазе ажурирати. До сада су унети општи подаци о ученику и све оцене, тј. оцене 6., 7. и 8. разреда. У табели су приказани важни датуми, а родитељи и ученици након провере података на сајту и/или у школи код одељењског старешине, могу проверавати податке о ученицима и указати на евентуална неслагања. Пријава неслагања врши се преко одељењског старешине који попуњава Налог за исправку и доставља тај Налог на извршење.

Последњи рок за пријаву неслагања за било који релевантан податак, који је до сада унет (оцене, општи подаци, дипломе “Вук Караџић), односно подаци који ће бити унети у наредним фазама (бодови са пријемног, награде са такмичења, листе жеља) је 04.јул 2018. од 8:00 до 15;00 у основној школи.

Након овог рока, база података се затвара за измене и приступа се расподели по исказаним жељама ученика а на основу остварених бодова.

Упис ученика, врши се у складу са Стручним упутством за спровођење уписа и Правилником о упису ученика у средњу школу.

Родитељи и ученици могу се информисати о образовним профилима и слободним местима у следећим документима:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *