Идоли данашњице

Идоли данашњице


Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

Кристиано Роналдо је професионални фудбалер. Сјајну фудбалску каријеру започео је играјући за Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид.

Ко је заправо Кристиано Роналдо?

Кристиано Роналдо је Португалац, рођен 05. фебруара 1985. године у Мадеири, као четврто дете у породици.

Име Роналдо му је дао отац по америчком председнику Роналду  Регану. Посвећеност фудбалу је била изражена ваћ са његове 3 године. Родитељи су приметили да Роналдо прескаче оброке због фудбала. Неколико пута су га ухватили како са лоптом бежи кроз прозор собе.

Роналдо је врло рано, са шест година, почео да тренира фудбал за локални фудбалски клуб Спортинг. Са 12 година постаје један од најбољих фудбалера Мадеире.

Године 2003, на утакмици против Манчестер Јунајтеда, Роналдо је невероватном игром и упорношћу извојевао победу за свој клуб. Убрзо након пласмана добија уговор од Манчестер Јунајтеда у вредности од 12 милиона фунти, што га позиционира као најмлађег најбоље плаћеног фудбалера света.

Током времена Роналда су пратиле контроверзне приче и различите критике везане за приватан живот. Међутим, напорни тренинзи и неприкосновена фудбалска каријера су га враћали на насловне стране часописа.

Проглашен је за најбољег младог играча 2007. и 2008. године, од стране ПФА .
Реал Мадрид 2009. године преузима Кристиана Роналда од Манчестер Јунајтеда за рекордних 131 милион долара. За Реал Мадрид је постигао више од 400 голова.

Када говори о својим постигнућима, Роналдо истиче да му је најдражи успех што је као део националног фудбалског тима Португала освојио прво место на европском првенству у фудбалу 2016.године.

Кристиано Роналдо је уједно и један од најлепших фудбалера света. Он је заштитно лице модне линије спортске опреме Нике ЦР7 (Ц-Цристиано, Р-Роналдо, 7-број дреса).

Дата му је велика част да се у британском музеју воштаних фигура Мадаме Туссаудс његова фигура у природној величини се нађе уз фигуре других познатих фудбалера Давида Бекама и Пелеа.

Многе познате лепотице су биле виђене у друштву португалског фудбалера. Међу њима су  Парис Хилтон, Ким Кардашијан…

Кристиано Роналдо има четворо деце. Прво дете је дечак, Кристиано Роналдо Јр. Затим је добио близанце и још једну девојчицу у вези са Георгином Родригуез. Изузетно је посвећен породици.

Марта Миловановић V2

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *