Завршни испит

Подршка ученицима завршних разреда (предавања, вебинари, радионице и индивидуалне консултације)

Министарство просвете науке и технолошког развоја проследило је нашој школи допис у коме нас обавештавају о важним активностима усмереним ка ученицима завршних разреда, родитељима ученика и наставницима.

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања – средњу школу, односно факултет или високу школу.

Ове активности додатне подршке ученицима укључују:

 • Низ предавања и вебинара на теме избора студијског програма/средње школе и савлађивања треме на пријемном/завршном испиту:
  • „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“
  • „Како савладати трему пред пријемни испит?“
  • „Избор средње школе“ (VIII разред)
  • „Како савладати трему пред завршни испит?“ (VIII разред)
   Опширније о овоме…

Сва предавања за ученике и родитеље ће се организовати у просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I  спрат), а због ограниченог броја места претходна регистрација је обавезна попуњавањем формулара на сајту www.obrazovanje.rs након чега ће сви пријављени добити додатно обавештење са потврдом учешћа.

*****************************************************************************************

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Обавештавамо Вас да ће се ове године пробни завршни испит одржати 13. и 14. априла.

Ученици ће у два дана радити три теста ‒ у петак, 13. априла 2018. године у 12:00 ‒ тест из математике и суботу, 14. априла 2018. године у 9:00 – тест из српског, односно матерњег језика, и комбиновани тест у 11:30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

Пробни завршни испит реализује се у фискултурној сали, по распореду седења који ће важити и на завршном испиту у јуну.

Распоред седења у сали, спискови ученика и друге важне информације објављене су на огласној табли за осмаке, која се налази у холу ђачког улаза, поред радионице домара школе. Путем информација које ће школа објављивати на овој огласној табли ученици осмог разреда и њихови родитељи биће обавештавани о свим важним питањима у вези завршног испита.

Опште информације биће објављиване и на овој страници сајта.

ЗАВРШНИ ИСПИТ

Према важећем Календару ОВ рада за школску 2017/2018 годину, планирани датуми за завршни испит су: понедељак, 18.јун; уторак, 19.јун и среда, 20.јун 2018. године.

Информације о Завршном испиту ће бити благовремено објављене на овој страници.

Ученици и родитељи могу пронаћи тренутно доступне информације на сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, кликом на слику испод овог текста.

Линк ка страници са које можете преузети тестове и решења са завршног испита из предходних школских година.

 

Пробни завршни испит

Пробни завршни испит организује се како би се ученицима дочарала атмосфера и како би се што боље припремили за полагање завршног испита у јуну месецу ове године (просторија, распоред седења, дежурства, преглед тестова…).

Наша школа припрема ученике осмог разреда за полагање завршног испита на крају основног образовања и васпитања, на часовима редовне и припремне наставе.

Према важећем Календару ОВ рада за школску 2017/2018 годину, планирани датуми за пробни завршни испит су: петак, 13.април и субота, 14.април 2018. године.

Детаљан распоред полагања пробног завршног испита биће објављен на овој страници.

За припрему ученика за полагање пробног завршног испита, на располагању су тестови и решења из предходних година. Тестове и решења можете преузети са линкова (тест и решење).

Тестови са пробног завршног испита из априла 2017.године:

српски језиктестрешење
математикатестрешење
комбиновани тесттестрешење

Тестови са пробног завршног испита из априла 2016.године:

српски језиктестрешење
математикатестрешење
комбиновани тесттестрешење

Тестови са пробног завршног испита из априла 2015.године:

српски језиктестрешење
математикатестрешење
комбиновани тесттестрешење