Професионална оријентација

Реални сусрет:  представљање занимања

психолог –  психијатар – психотерапеут

У склопу професионалне оријентације ученика, тзв. реалних сусрета, односно представљања појединих занимањима, психолог школе обавила је разговор са ученицама заинтересованим за занимања психолог, психијатар и психотерапеут. 

ОПШИРНИЈЕ…

*********************************************************************

ОПШИРНИЈЕ на страници… Специјализована одељења гимназија за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику – час професионалне оријентације

************************************************************

Подршка ученицима завршних разреда (предавања, вебинари, радионице и индивидуалне консултације)

Министарство просвете науке и технолошког развоја проследило је нашој школи допис у коме нас обавештавају о важним активностима усмереним ка ученицима завршних разреда, родитељима ученика и наставницима.

Фондација Темпус, у склопу активности националног центра Euroguidance мреже, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи низ активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа, који бирају следећи ниво школовања – средњу школу, односно факултет или високу школу.

Ове активности додатне подршке ученицима укључују:

  • Низ предавања и вебинара на теме избора студијског програма/средње школе и савлађивања треме на пријемном/завршном испиту:
    • „Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма“
    • „Како савладати трему пред пријемни испит?“
    • „Избор средње школе“ (VIII разред)
    • „Како савладати трему пред завршни испит?“ (VIII разред)

Опширније о овоме…

Сва предавања за ученике и родитеље ће се организовати у просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39, I  спрат), а због ограниченог броја места претходна регистрација је обавезна попуњавањем формулара на сајту www.obrazovanje.rs након чега ће сви пријављени добити додатно обавештење са потврдом учешћа.

***************************************************************************************

У оквиру реализације програма „Професионалне оријентације ученика на преласку у средњу школу“ школа организује едукацију и информисање ђака о будућем усмеравању у циљу избора најбоље опције према потребама и интересовањима деце. Ученици, у пратњи наставника и стручних сарадника, могу посетити разне институције и упознати се са начинима рада кроз акције „Отворених врата″.

Презентација – Професионална оријентација – преузми

Корисни линкови

Водич за избор занимања > http://vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/zanimanja.php

Опис занимања > http://srednjeskole.edukacija.rs/zanimanja

Списак средњих школа у Београду: